Karališkas obuolių pyragas

2014-03-07

Skanių naminių eko obuoliukų turime beveik ištisus metus, tad šis pyrago receptas pravers visais metų laikais Mirkčiojimas

Receptą pasiskolinau iš www.Sanatan-Dharma.lt, ten rasite jo paprastesnę originalią versiją. O aš norėjau išsisukti be pieno produktų ir naudojau migdolų pieną, o vietoj lydyto sviesto ištirpintąkokosų aliejų. Labai patariu vietoj cukraus naudoti datulių ar agavų sirupą, nes labai jaučias tas cukraus skonis... Datulių sirupas yra gerokai saldesnis, tad jo reikia mažiau nei agavų sirupo.

Jums reikės:

Vilmos rekomendacija:

"Smulkaus malimo pilno grūdo miltai savo maistinėmis savybėmis tikrai nėra pranašesni už rupius. Tik tešlos konsistencija daug malonesnė, tolygesnė ir lygesnė gaminant blynus, makaronus ar kepant pyraga ir maišant per pusę rupius ir smulkius. Mūsų šeima vartoja tik pilno grūdo miltus, tad perkant tik rupius ne viską gali gaminti... Dar kita priežastis- ne visi mėgsta virtinukus is rupių miltų, ypač tuo sunku įtikinti vaikus. Daug lengviau pereiti prie sveikos mitybos pakeičiant baltus kvietinius miltus į pilnagrūdžius (smulkaus malimo), vėliau vis daugiau įmaišant rupių."

Pabarstymui ant obuolių:

Užpilui:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Miltus, kokosų aliejų, cukrų, pieną, kepimo miltelius, vanilę sumaišykite į vientisą masę (turime gauti skystos grietinės tipo masę). Obuolius supjaustyti dideliais gabaliukais (galima tik suketvirčiuoti), sudėti į orkaitės kepimo indą ir užpilti tešla. Pašauti į orkaitę ir kepti 20 min.

Tuo metu visas užpilo sudėtines dalis suplakite blenderyje. Turi gautis gan tiršta masė - tirštumą reguliuokite migdolų pieno kiekiu, kurio po truputį vis dapilkite. Praėjus pyrago kepimo laikui (20 min), užpilą supilkite ant kepamo pyrago ir toliau kepkite orkaitėje apie 20 min, kol paviršius gražiai paruduos.

Iškeptas pyragas yra drėgnas, atrodo tarsi neiškepęs, bet jo skonis nuostabus.Mirkčiojimas

Skanaus Mielieji!

Lankytojų komentarai (0)

Komentarų nėra

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.