Burnočio kruopų ir kokosų pieno desertas

2017-03-31

Šis desertas arba saldi košė - galima vadinti kaip širdis geidžia - yra gerokai skanesnė, nei galėtume įsivaizduoti. Burnočio kruopos - universalios, jos tinka tiek pagrindiniams valgiams, tiek ir desertams ruošti. Košę galite patiekti šiltą, o jei valgysite kaip desertą - atšaldykite. Medus į patiekalą dedamas pats paskutinis, desertui praaušus - taip išsaugomos visos naudingosios medaus savybės.

~~~

Receptui reikės:

Skardinės kokosų pieno (400 ml);

100 g burnočio kruopų;

vidutinio dydžio obuolio, nulupto, iš viso apie 150 g;

kupino šaukštelio smulkiai tarkuotos chemiškai neapdoroto apelsino (arba gerai po karšto tekančio vandens srove nuplauto ir šveistuku nušveisto apelsino) žievelės;

25 g medaus (nubraukto šaukšto arba pagal skonį);

50 g razinų;

šaukštelio malto cinamono;

kelių kruopelių druskos.

~~~

Atkreipkite dėmesį:

 

Šiam desertui naudokite tik kokosų pieną - paprastas pienas dėl obuolyje esančių rūgščių verdant bus sutrauktas į varškę.

Kokosų pieną supilkite į nedidelį puodą, išplakite rankiniu plaktuvu, kad neliktų gumuliukų ir užkaiskite. Užvirus kokosų pienui, suberkite burnočio kruopas. Sumažinkite ugnį, puodą pridenkite ir virkite 5 minutes. Obuolį sutarkuokite burokine tarka. Po nurodyto laiko sudėkite razinas, tarkuotą obuolį, apelsino žievelę, druską ir cinamoną. Išmaišykite ir virkite dar 10-12 minučių, kol burnotis sugers visą skystį ir išbrinks. Puodą nukaiskite, uždenkite ir atidėkite dar kelioms minutėms brinkti. Desertą ataušinkite iki maždaug 45 C ir įsukite medų. Patiekite dar šiltą arba visiškai ataušinkite. Galite papuošti razinomis, skystu medumi, obuolio riekelėmis ar pabarstyti cinamonu.

 

Išeiga: 2-3 porcijos.

~~~

Receptas: jogosmityba.lt

 


Lankytojų komentarai (0)

Komentarų nėra

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.