INCI

INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) yra tarptautinė kosmetinių ingredientų nomenklatūra. Tai pavadinimų sistema, skirta įvardinti ingredientus (tokius kaip vaškai, pigmentai, įvairios cheminės medžiagos ir t.t.), naudojamus kosmetikoje, muiluose ir pan. Ši nomenklatūra naudoja mokslinius pavadinimus, kilusius iš anglų bei lotynų kalbų. INCI sukurta tuo tikslu, kad vartotojas galėtų lengvai atpažinti sudėtyje esančius ingredientus, nepriklausomai nuo šalies, kurioje produktas pagamintas. Pvz., vanduo kosmetikos sudėtyje yra įvardijamas kaip Aqua.