Juodoji druska (Kala Namak) AMRITA, 500 g

14

Juodoji druska, Kala Namak valgomoji, vulkaninės kilmės natūrali druska. Joje randama įvairių mikroelementų (geležies, kalcio, magnio, cinko, jodo, kalio ir k.t.).

 


Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK
Kilmės šalis: Pakistanas
Sudedamosios dalys: Smulki Juodoji druska (Kala Namak)
500 g Kodas: AMR-JDR-500 1,30 € už 1 kg
0,65 €
1,30 €

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse.

Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.

Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.

Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, troškintas daržoves, keptas bulves, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu – raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius).

Juodoji druska puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais. Labai tinka vegetarinėje ir veganiškoje virtuvėje.

Gėrimas Jal Jeera

Juodoji druska naudojama  šaltam, kvapiajam gėrimui Jal Jeera gaminti. Puikiai malšina troškulį. Geriamas kaip aperityvas prieš valgį. Puikiai sužadina skonio receptorius, gerina virškinimą, mažina dujų kaupimąsi. Patiekti atšaldytą.

3 puodeliai šalto vandens,

šaukštas sausai kepintų indiškų  kuminų sėklų,

arbatinis šaukštelis džiovintų ar šviežių  maltų mėtų lapelių,

2 šaukštai citrinos sulčių,

pusė arbatinio šaukštelio juodosios druskos,

pusė šaukštelio džiovinto imbiero arba juodųjų pipirų,

žiupsnelis cukraus

Viską gerai sutrinkite ir užpilkite šalto vandens.

Lankytojų komentarai (14)

 
Lidija
Savito skonio druskytė,nerealiai tinka ant šviežio avokado pabarstyti-skonio derinys nuostabus :) 2013-12-17 11:35
 
 
Lina
Naudojant maisto gamyboje irgi tinka (verdant sriubytę ir t.t.)? :) 2014-11-10 11:58
 
 
EkoPirk
Laba diena, taip si druska tinka maisto gamybai. 2014-11-10 13:22
 
 
Lina
Ar labai nepakeis maisto skonio kaip parašyta? :) 2014-11-13 08:06
 
 
EkoPirk
Sveiki, si druska yra specifinio gurmanisko skonio, ja naudokite atsargiai. 2014-11-13 10:05
 
 
Violeta
Sveiki, nežinau, ar toks jos kvapas iš tikro turi būti, tiesiog dvokia kanalizacija kažkokia, dumblu, net pykina nuo to kvapo. Parašyta tinka skalauti gerklei, tai 6-iametė dukra susivėmė paėmusi to tirpalo į burną. 2014-11-30 17:08
 
 
Lina
Deja man irgi nepatiko ši druska, kiaušinio toks kvapas, tikrai šlykštokas ir specifinis. Ir skonis toks keistas. Teks panaudoti gerklei šildyti suvyniojus į skarelę. 2014-11-30 21:57
 
 
Violeta
Kai palaikiau ištirpinus stiklinėje per dieną, tai tas šlykštus kvapas išsigaravo, jau buvo galima praskalauti gerklę nesusivėmus, tik kažin ar ji nepraranda savo savybių laikoma ištirpinta. 2014-11-30 22:09
 
 
Aistė
Man irgi labai nepatiko kvapas. Kažkoks, sieros, kiaušinių kvapas. Neįmanoma buvo vartoti, teko išmesti :) 2015-02-26 17:21
 
 
Egle
išmetėt Aiste? :( juk galėjot ją panaudoti jei ne maistui tai pvz druskos vonelėms...aš tikrai nebūčiau metusi... 2015-04-24 16:21
 
 
Lidija
Gryna naudoti iš pradžių kiek drastiška gal,aš maišau su himalajų druska,tada vyras nesuodžia,kad ten yra "priedų".
Man kvapas ir skonis malonus,žinoma,jei nedideli kiekiai :) šaukštais kažin ar valgyčiau :) 2015-05-29 15:12
 
 
Egle
Avokadas+svogūnų laiškai+pomidoras+bazilikai+juodoji druska.avokadą sutrinam kitus ingredientus supjaustom.viską sumaišom ir dedam ant bemielės juodos duonos.neišpasakytai skanu :) <3 2015-09-01 23:07
 
 
Dalia
Nuostabi druska ! 2016-11-03 08:42
 
 
Aukse
Maziau suri uz iprasta druska. Skanu gaminant sudyta sviesta su prieskoniais, darzoviu salotas, koses ir pn. Sia druska labai megstu, vartoju kasdien ir seniai. Betgi seimoje bendraminciu daugiau nera. 2016-11-15 07:06
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.