Juodoji druska (Kala Namak) AMRITA, 25 kg

Juodoji druska, Kala Namak valgomoji, vulkaninės kilmės natūrali druska. Joje randama įvairių mikroelementų (geležies, kalcio, magnio, cinko, jodo, kalio ir k.t.).

Perkant mūsų parduotuvėje 25kg druskos maišas kainuoja tik 35,00 EUR (Mokslininkų 6A, Vilnius)!
Papildomos nuolaidos prekei NETAIKOMOS.

Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK
Kilmės šalis: Pakistanas
Sudedamosios dalys: Smulki Juodoji druska (Kala Namak)
25 kg Kodas: EC-271B-1 1,88 € už 1 kg
47,00 €

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Didmeninės pakuotės užsakomos po išankstinio apmokėjimo. Pristatymas apie 14 darbo dienų.

 

Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse.

Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.

Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.

Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, troškintas daržoves, keptas bulves, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu – raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius).

Juodoji druska puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais. Labai tinka vegetarinėje ir veganiškoje virtuvėje.

 

Gėrimas Jal Jeera

Juodoji druska naudojama  šaltam, kvapiajam gėrimui Jal Jeera gaminti. Puikiai malšina troškulį. Geriamas kaip aperityvas prieš valgį. Puikiai sužadina skonio receptorius, gerina virškinimą, mažina dujų kaupimąsi. Patiekti atšaldytą.

3 puodeliai šalto vandens,

šaukštas sausai kepintų indiškų  kuminų sėklų,

arbatinis šaukštelis džiovintų ar šviežių  maltų mėtų lapelių,

2 šaukštai citrinos sulčių,

pusė arbatinio šaukštelio juodosios druskos,

pusė šaukštelio džiovinto imbiero arba juodųjų pipirų,

žiupsnelis cukraus

Viską gerai sutrinkite ir užpilkite šalto vandens.

Lankytojų komentarai (0)

Komentarų nėra

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.