Ekologiškas tamsus RAW agavų sirupas AMRITA, 250 ml

Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas ir intensyvaus karamelinio skonio. Tinka saldinti karštuosius gėrimus, paskaninti košes, ledus, blynus, vaisių, varškės patiekalus, dėti į kepinius ar kitus saldžius patiekalus. Saldesnis už įprastą cukrų. Be glitimo. Turi žemą glikemijos indeksą.
Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK
Kilmės šalis: Meksika
Sudedamosios dalys: ekologiškas tamsus agavų sirupas apdorotas iki 45°C temperatūroje.
Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo,riešutųsojos ir sezamų pėdsakų.
Sertifikatai:
EU Organic Farming Ekologinis žemės ūkis
250 ml Kodas: AE-AGAVT-250 13,64 € už 1 l
3,41 €
5,69 €
Tinka vartoti iki: 2019-05-03

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas ir intensyvesnio karamelinio skonio nei šviesus.

Tamsus agavų sirupas yra gautas iš agavų sulčių žemesnėje temperatūroje nei šviesus, taip pat jis mažiau kartų filtruotas. Dėl to tamsesnio sirupo skonis yra intensyvesnis nei šviesiojo.

~

Agavų sirupas dažnai vadinamas agavų nektaru, saldiklis, išgaunamas iš keletos agavų rūšių, įskaitant mėlynąją arba tekilinę agavą (lot. Agave tequilana) ir gobtuvinę agavą (lot. Agave salmiana). Agavų sirupas saldesnis nei medus ir mažiau klampus. Gaminamas daugiausiai Meksikoje ir Pietų Afrikoje.

Agavų sirupas išgaunamas iš agavų šerdžių. Nuo 7 – 14 metų amžiaus augalo nukertami lapai, iš šerdies išspaudžiamos sultys, jos filtruojamos ir garinamos, kol tampa klampiu sirupu. Sulčių garinimas neaukštoje temperatūroje (iki 48 laipsnių Celsijaus), išsaugo natūralias medžiagas.

Agavų nektaras gali būti nuo šviesios gintaro iki tamsios sodrios spalvos, yra švelnaus, beveik neutralaus arba karamelės skonio, be jokių cheminių priedų ir pašalinių medžiagų. Dažniausiai vartojamas kaip cukraus pakaitalas, tinka veganų mitybai kaip alternatyva medui, kadangi šie žmonės nevartoja gyvūninės kilmės produktų. Agavų sirupas greit ir lengvai tirpsta, dažnai naudojamas ne tik karštų, bet ir šaltų gėrimų (pvz., šaltų arbatų) saldinimui.

Agavų sirupu rekomenduojama skaninti desertus, blynelius, vaisių salotas, varškės patiekalus, košes, saldinti kepinius.

~

100 ml produkto energinė ir maistinė vertė:

1297 kJ/310 kCal 
Angliavandenių: 78 g  (iš jų cukrų: 69 g)
Natrio: 20 mg

~

Laikymo sąlygos: laikyti kambario temperatūroje.

Lankytojų komentarai (0)

Komentarų nėra

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.