Avinžirnių miltai AMRITA, 500 g

7
Avinžirnių miltai naudojami artimųjų Rytų ir Indijos virtuvės patiekalams gaminti. Turi savybę "surišti" kitas sudedamasias dalis, todėl naudojami kaip tirštiklis ar kiaušinio pakaitalas. Tinka kepiniams, maišant su kitais miltais; naudojami padažams, humusui, falafeliams, pakoroms, rytietiškiems saldėsiams gaminti.
Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK
Kilmės šalis: Didžioji Britanija
Sudedamosios dalys: Avinžirnių miltai.
Supakuota aplinkoje, kurioje gali būti glitimo, riešutų, sojos ir sezamų pėdsakų.
500 g Kodas: A-AVMILT-500 3,78 € už 1 kg
1,89 €
Tinka vartoti iki: 2018-11-30

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Angliškai vadinami Gram Flour, Chickpea flour, Garbanzo flour, or Besan (Bengali: বেসন beshon).

Avinžirnių miltai išsiskiria originaliu ir subtiliu skoniu.

Labai gardžių patiekalų iš avinžirnių miltų galite rasti jogosmityba.lt puslapyje: http://www.jogosmityba.lt/receptai?ingredientgroup=483&ingredient=520

Miltai sumalti iš avinžirnių arba Chana Dahl, kurie savo sudėtyje neturi glitimo ir kviečių. Tai geltonos spalvos ankštiniai, kurie naudojami artimųjų rytų ir indijos virtuvės patiekalams gaminti. Savo sudėtyje turi daug angliavandenių, ir, palyginus su kitomis miltų rūšimis - daug baltymų.

~

100 g produkto energinė ir maistinė vertė:

1310 kJ/313 kCal

baltymų - 19,7 g

angliavandenių - 49,6 g (iš jų, 2,6g cukrų)

riebalų - 5,4 g (iš jų sočiųjų: 0,5 g)

skaidulų - 13,5 g

natrio - 0,04 g

~

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti sandarioje pakuotėje, sausoje, vėsioje vietoje.

Lankytojų komentarai (7)

 
Liudmila
Sveiki,
noriu pasidalinti receptuku. Kepiau špinatų pyragą.
Bet tešlai visai nenaudojau kvietinių miltų - dėjau 1/3 kukurūzų miltų ir 2/3 avinžirnių miltų, bei 2 kiaušinius, druskos, prieskoninių žolelių, bei 1/2 arbatinio šaukštelio sodos. Tešla turi būti kaip plastilinas, kurią šlapiom rankom lengva paskirstyti ant formoje iškloto popieriaus. Padas gavosi SUPER, net nepasakysi, kad be įprastų miltų. Jokių riebalų nedėjau, bet kitą kartą gal Ghe sviesto įdėsiu ar pan. Bet ir taip labai gerai gavosi - net kaip trapi tešla.
O įdaras paprasčiausias - šaldyti špinatai 200 g, 4 kiaušiniai ir 250 ricotos varškės, druska, prieskoniai.
Kitą kartą dar pabandysiu tokią tešlą padaryt kepant varškės sūrio pyragą (tik prieskoninių žolelių nedėsiu).
Skanaus visiems ;) 2014-03-30 19:11
 
 
Liudmila
o į varškės sūrio pyrago tešlą gal kokosų aliejus bus geriau nei Ghe :) 2014-03-30 19:13
 
 
Milda
Sveiki, kada planuojate turėti šių avinžirnių miltų? 2015-10-20 13:28
 
 
EkoPirk
Sveiki, planuojame tureti jau kita savaite. 2015-10-20 13:44
 
 
Viktorija
Pardavinėjat pasibaigusio galiojimo? 2016-03-12 20:21
 
 
EkoPirk
Sveiki, Viktorija. Dėkojame už pastebėtą klaidą! Galime patikinti, jog šiuo metu turime tik tokio galiojimo miltus: 2016-05-31. Klaidą artimiausiu metu sutvarkysime. 2016-03-14 09:00
 
 
Eglė
Sveiki, kada planuojate turėti avinžirnių miltų? 2018-02-14 17:09
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.