Natūralus lydytas sviestas Ghi KHANUM, 1000 g

15 Top prekė Be Glitimo

Lydytas sviestas (ghi) naudojamas kaip produktas maistui ir kūnui ajurvedoje bei aromaterapijoje. Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą), taip pat košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti.

Gamintojas: S.O.P. International
Kilmės šalis: Didžioji Britanija
Sudedamosios dalys: sviesto riebalai 99,8%, vanduo 0,2%.
1 kg Kodas: SOP45 19,99 € už 1 kg
19,99 €
Tinka vartoti iki: 2018-11-30

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Lydytas sviestas „Ghi“ gaunamas kaitinant sviestą ant silpnos ugnies, kol išgaruoja visas vanduo, atsiskiria tirščiai ir sviestas virsta skaidriais aukso geltonumo riebalais. Jam būdingas saldokas, švelnus riešutų prieskonis. Su juo pagamintas maistas įgauna nepakartojamą skonį bei aromatą.

Geras skonis — ne vienintelis šio sviesto privalumas. Aukštoje temperatūroje jis neputoja ir nerūksta, nes vanduo (užverdantis esant 100°C) išgaruoja jo gaminimo metu, o baltymų (degančių esant 125°C) tirščiai pašalinami. Lydytas sviestas idealiai tinka apkepinimui, troškinimui, kepimui ir gruzdinimui. Pagardina košę ir suteikia jai blizgesio. Sriuba ar bet koks padažas įgauna kokybišką gelsvą atspalvį, pagerinamos maistinės savybės. Tinka dėti į maistą kūdikiams ir vaikams.

Ajurvedoje nuo seno žinomos ir gerinančios savijautą „Ghi“ savybės.

~

100 g produkto energinė ir maistinė vertė:

3692 kJ/898 kCal.

Baltymų: < 0,1 g,

Angliavandenių: < 0,1 g (iš jų cukrų: < 0,1 g)

Riebalų: 99,8 g (iš jų sočiųjų: 63,3 g )

Druskos: < 0,1 g

~

Laikymo sąlygos: atidarius laikyti šaldytuve, suvartoti per 3 mėn.

~

Įžymūs žmonės apie GHI:

Aistė Butkevičienė, vegetarinės kavinės „Vegafé“ ir internetinio puslapio „Jogos Mityba“ savininkė:

„Išvalytas lydytas sviestas „Ghi“ Vedų filosofijoje yra vadinamas „maistu smegenims“, laikomas tiek fizinės, tiek ir dvasinės energijos šaltiniu. Lydyto sviesto skonio nepakeisite jokiais net pačiais brangiausiais aliejais – jis savitas ir nepakartojamas. Neretai pirmą kartą paragavus maisto, gaminto su šiuo sviestu, norisi jo ragauti vėl ir vėl... Tai lyg kitoks pasaulis.“

 

 

 

Eglė Kauneckienė, Ajurvedos centro SHANTI įkūrėja, Ajurvedos konsultantė ir praktikė:

„Ghi” mūsų namuose jau labai seniai. Sviestą “Ghi” veždavomės iš Indijos, gaminame namuose, o dabar tiesiog galime jo įsigyti ir čia Lietuvoje. Kadangi mūsų visa penkių asmenų šeima vegetarai, turime gauti pakankamą kiekį riebalų. Sviestuką dedam į košes, sriubas, troškinius. Kai daromės procedūrą organizmo valymui, geriame ir vieną sviestą.”

 

 

 

Gabija Vitkevičiūtė, žurnalistė

"Kai paragauji „Ghi“ sviesto, visą kitą sviestą perki jau tik iš reikalo, iš skubos, iš apsileidimo, kad jau reikia, o taip greit negausi. Žinau, kiek lemia sviesto kokybė, pvz., kepinių skoniui, kaip prastas sviestas gali sugadinti net geriausią receptą. Todėl sviestus renkuosi. Vartoju „Ghi“ daug kam - su karštu pienu ir medumi vakare saldžiam miegeliui, ryte ant tuščio skrandžio vartoju šaukštą „Ghi“ ir paskui stiklinę šilto vandens žarnyno higienai. Taip pat naudoju „Ghi“ ir kaip kosmetikos priemonę (veido kaukėms, kūno masažui), ir aišku, maistui - neįsivaizduoju ant ko kita galima taip skaniai "atidaryti" viso pasaulio ir lietuviškus prieskonius, kepti kruopas, paruošti daržoves sriuboms ir troškiniams, jei ne ant „Ghi“. Jei reikia riebalo, gali pirkti sviestą, naudoti aliejus, čirškinti taukus. Bet jei nori auksinio skonio, tai renkiesi sveiką, aromatingą ir viso ko turtingą “Ghi”.”

 

Eglė Gylienė, UAB "Gamtos namai" projektų vadovė

“Khyber “Ghi” sviestą labai mėgsta mano šeima. Jis yra švelnus, todėl tinka įvairiems patiekalams gaminti bei suteikia jiems ypatingą skonį. Skanu juo gardinti ir košes. “Ghi” sviestas yra labai skalsus: užtenka mažo šaukštelio norint patroškinti daržoves ar išsikepti blynų, kurie nebus tokie riebūs kaip kepti su aliejumi. Man tai – nepakeičiamas ir labai sveikas produktas virtuvėje.”

~~~

Vartojimas:

Naudoti vietoj aliejaus ar kitų riebalų. Ypač tinka kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą), košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Pradarius pakuotę, patariama laikyti šaldytuve. Naudojant švarų ir sausą šaukštą šiam sviestui kabinti, jis negenda ir ne šaldytuve.

~~~

Lydyto sviesto KHANUM taip pat galite įsigyti:


----------

Kodėl kepimui rinktis GHI, o ne įprastą aliejų?

Dauguma šeimininkių kepimui naudoja Rafinuotą aliejų neįsigilinusios ką tai reiškia.

Rafinuotas aliejus yra apdorotas cheminiu būdu. Apdirbimo metu yra išvalomi tirščiai, panaikinamas natūralus kvapas ir spalva, aliejus tampa skaidrus. Paprastai šiam aliejui gaminti pasirenkama ne itin kokybiška žaliava. Iš išorės šis aliejus atrodo gan patraukliai - skaidri spalva, jokių nuosėdų ar kvapo. Tačiau jame taip pat nelikę jokių vertingų mūsų organizmui medžiagų. Rafinavimo metu aliejus yra valomas keliais etapais: pirmiausia žaliava mirkoma tirpiklyje, kad išsiskirtų kuo daugiau aliejaus, vėliau tirpiklis šalinamas veikiant aukštai temperatūrai. Aliejų skaidrinant, balinant, dezodoruojant jame žūsta vitaminai, mineralai, esminės riebiosios rūgštys, baltymai, natūralūs pigmentai, o jų vietoje susidaro toksiški peroksidai, transriebiosios rūgštys, dažnai pridedama konservantų, dažiklių.

Lankytojų komentarai (15)

 
Rasa
Laba diena, seniai domėjausi ir skaitinėjau apie šį produktą,todėl kai pamačiau akcijinę kainą,tai užsisakiau net 3 vnt. O paskui truputį sutrikau, o jei trumpas galiojimo term.?
Bet jau turiu siuntinuką ir šypsausi, nes terminai super, net metus galioja!
Ačiū už puikų produktą, ir jau lekiu ruošt patiekalų.
Sėkmės Jums ir tikiuosi,kad dar subendrausim. 2013-04-08 18:39
 
 
EkoPirk
Ačiū už puikius komentarus :) 2013-04-09 15:41
 
 
Sandrinja
Igai delsiau, bet nusipirkau, išbandžiau ir patiko. Tikrai gerą skonį suteikia gaminam patiekalui. Ir vaikas košes skaniau valgo :) 2014-02-21 11:39
 
 
Linas
O,baranginkit branginkit :) 2014-04-17 16:30
 
 
Vilma
Sveiki, noriu paklausti dėl laikymo sąlygų, neatidarius pakuotės reikia laikyti šaldytuve ar galima laikyti ir kambario temperatūroje?
O atidarytą, kiek skaičiau reikia laikyti šaldytuve, ar tikrai taip? 2015-10-06 20:41
 
 
EkoPirk
Sveiki, sviestą atidarius ir neatidarius galite laikyti kambario temperatūroje, nėra privaloma laikyti šaldytuve. Tiesiog laikant kambario temperatūroje jis būna skystesnis. 2015-10-12 15:07
 
 
Nijole
Aciu.. Tikrai puikus produktas... Visada cia perku ir megaujuosi... Skalsus, jo reikia nedaug....Visai negenca kambario temperaturoje.. Tad, pirkim.... 2016-12-17 11:33
 
 
Violeta
Nors sviestas ir su nuolaida, bet jo kaina vis kyla ir kyla ...Gaila. 2017-02-14 15:08
 
 
EkoPirk
Kainos kitimą lėmė kintančios žaliavos kainos pas tiekėjus. 2017-02-14 16:33
 
 
Greta
Kaip pabrango sviestas, teks laukti akcijos :( 2017-08-30 11:37
 
 
Svetlana
Ką tik kainavo 11,54..... :((((((( 20 € - beprotiška kaina.... gaila, teks pirkti per Amazon 2017-09-09 22:06
 
 
Violeta
Stebėtinai ,, žvėriškai" keliate šio sviesto kainą. O dabar iš vis apgaulingas žaidimas 2017-09-14 07:43
 
 
Violeta
( digusi žinutės pabaiga)...ar čia marketinginis triukas : nuo kada šio sviesto kaina pas jus buvo 19.99 Eur. , kad dabar, su tariamąją nuolaida ,14.99 Eur.
Turbūt ats. bus, jog vėl tiekėjas pakėlė prekės kainą....išties gaila, jog tokiais tempais kainos keliamos. Pritariu prieš tai rašiusiai Svetlanai ,jog pirksime kitur.

pagarbiai

pagarbiai 2017-09-14 17:04
 
 
Andžela
Tikrai labai pakilo kaina gal Maximoje pigiau bus:) 2017-09-14 17:10
 
 
EKO PIRK
Laba diena,
kuomet sparčiai pradėjo kilti Ghee sviesto kaina ieškojome kitų tiekėjų ir gamintojų, kurie tą pačią prekę galėtų mums pasiūlyti pigiau. Rezultatai buvo tokie, jog visi kiti Jungtinės Karalystės gamintojai ir tiekėjai, dėja, bet pasiūlė dar brangiau.
Skirtingose rinkose produktą galima nusipirkti skirtingomis kainomis, tačiau nėra visiškai tikslinga tapatinti dvi nevienodomis sąlygomis veikiančias rinkas. Reikia atsižvelgti į PVM mokesčius, transporto kainas ir kitus faktorius.

Tikimės, jog netolimoje ateityje žaliavos kainos mažės ir galėsime pasiūlyti patrauklesnę kainą savo klientams.

Pagarbiai,
Komercijos skyrius 2017-10-27 16:22
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.