Natūralus lydytas sviestas Ghi KHANUM, 500 g

26 Top prekė Be Glitimo

Lydytas sviestas (ghi) naudojamas kaip produktas maistui ir kūnui ajurvedoje bei aromaterapijoje. Tai grynas sviestas, idealūs kulinariniai riebalai, tinkantys kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą), taip pat košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti.

Gamintojas: S.O.P. International
Kilmės šalis: Didžioji Britanija
Sudėtis: sviesto riebalai 99,8%, vanduo 0,2%.
(Kai kurie konkurentai prekiauja pigesniu to paties gamintojo Ghi, kuriame yra priedas - kvapioji medžiaga etilo butiratas; mūsų Ghi - be jokiu priedų!)
500 g indelis Kodas: SOP51
29.99 Lt
Tinka vartoti iki: 2015-05-31

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Lydytas sviestas „Ghi“ gaunamas kaitinant sviestą ant silpnos ugnies, kol išgaruoja visas vanduo, atsiskiria tirščiai ir sviestas virsta skaidriais aukso geltonumo riebalais. Jam būdingas saldokas, švelnus riešutų prieskonis. Su juo pagamintas maistas įgauna nepakartojamą skonį bei aromatą.

Geras skonis — ne vienintelis šio sviesto privalumas. Aukštoje temperatūroje jis neputoja ir nerūksta, nes vanduo (užverdantis esant 100°C) išgaruoja jo gaminimo metu, o baltymų (degančių esant 125°C) tirščiai pašalinami. Lydytas sviestas idealiai tinka apkepinimui, troškinimui, kepimui ir gruzdinimui. Pagardina košę ir suteikia jai blizgesio. Sriuba ar bet koks padažas įgauna kokybišką gelsvą atspalvį, pagerinamos maistinės savybės. Tinka dėti į maistą kūdikiams ir vaikams.

Ajurvedoje nuo seno žinomos ir gerinančios savijautą „Ghi“ savybės.

P.S. S.O.P. International Ltd. gamina GHI ir su ethyl butyratu, ir be. Mes griežtai perkame tik BE Ethyl Butyrato, nes esu bandžiusi su ir to GHI kvapas sintetinis, aiškiai jaučiamas, ir net skonis su prieskoniu nenatūraliu. Tad mes perkame tik Be Ethyl Butyrato. Beje, GHI be Ethyl Butyrato yra brangesnis, nes anot gamintojo, jie jį gamina iš geresnio sviesto. Skardinių naujų gamintojas neprigamino dar (per maži mūsų kiekiai), tad pilsto i tas pačias skardines ir klijuoja savo anglišką lipduka naują, kur užrašyta sudėtis naujai (ten nėra Ethyl Butyrato). Plius mes savo LT lipduką klijuojame. Atvyksta GHI tik Be Ethyl Butyrato į EKO PIRK. RIMI, Maxima, Prisma prekiauja tik mūsų KHANUM GHI sviestu - tad galite drąsiai pirkti. Yra viena firma dar vežanti KHANUM GHI į LT ne tiesiai iš gamintojo, o iš UK didmenininko (prekiauja brangiau): jie turi ir su Ethyl Butyratu ir klaidina mūsų pirkėjus. Ieškokite EKO PIRK produkto! Kokybe užtikriname, nes pati be jo negaliu gyventi ir nuolat tikrinu:)

Gita

 

Įžymūs žmonės apie GHI:

Aistė Butkevičienė, vegetarinės kavinės „Vegafé“ ir internetinio puslapio „Jogos Mityba“ savininkė:

„Išvalytas lydytas sviestas „Ghi“ Vedų filosofijoje yra vadinamas „maistu smegenims“, laikomas tiek fizinės, tiek ir dvasinės energijos šaltiniu. Lydyto sviesto skonio nepakeisite jokiais net pačiais brangiausiais aliejais – jis savitas ir nepakartojamas. Neretai pirmą kartą paragavus maisto, gaminto su šiuo sviestu, norisi jo ragauti vėl ir vėl... Tai lyg kitoks pasaulis.“

 

 

 

Eglė Kauneckienė, Ajurvedos centro SHANTI įkūrėja, Ajurvedos konsultantė ir praktikė:

“„Ghi” mūsų namuose jau labai seniai. Sviestą “Ghi” veždavomės iš Indijos, gaminame namuose, o dabar tiesiog galime jo įsigyti ir čia Lietuvoje. Kadangi mūsų visa penkių asmenų šeima vegetarai, turime gauti pakankamą kiekį riebalų. Sviestuką dedam į košes, sriubas, troškinius. Kai daromės procedūrą organizmo valymui, geriame ir vieną sviestą.”

 

 

 

Gabija Vitkevičiūtė, žurnalistė

"Kai paragauji „Ghi“ sviesto, visą kitą sviestą perki jau tik iš reikalo, iš skubos, iš apsileidimo, kad jau reikia, o taip greit negausi. Žinau, kiek lemia sviesto kokybė, pvz., kepinių skoniui, kaip prastas sviestas gali sugadinti net geriausią receptą. Todėl sviestus renkuosi. Vartoju „Ghi“ daug kam - su karštu pienu ir medumi vakare saldžiam miegeliui, ryte ant tuščio skrandžio vartoju šaukštą „Ghi“ ir paskui stiklinę šilto vandens žarnyno higienai. Taip pat naudoju „Ghi“ ir kaip kosmetikos priemonę (veido kaukėms, kūno masažui), ir aišku, maistui - neįsivaizduoju ant ko kita galima taip skaniai "atidaryti" viso pasaulio ir lietuviškus prieskonius, kepti kruopas, paruošti daržoves sriuboms ir troškiniams, jei ne ant „Ghi“. Jei reikia riebalo, gali pirkti sviestą, naudoti aliejus, čirškinti taukus. Bet jei nori auksinio skonio, tai renkiesi sveiką, aromatingą ir viso ko turtingą “Ghi”.”

 

Eglė Gylienė, UAB "Gamtos namai" projektų vadovė

“Khyber “Ghi” sviestą labai mėgsta mano šeima. Jis yra švelnus, todėl tinka įvairiems patiekalams gaminti bei suteikia jiems ypatingą skonį. Skanu juo gardinti ir košes. “Ghi” sviestas yra labai skalsus: užtenka mažo šaukštelio norint patroškinti daržoves ar išsikepti blynų, kurie nebus tokie riebūs kaip kepti su aliejumi. Man tai – nepakeičiamas ir labai sveikas produktas virtuvėje.”

~~~

Vartojimas:

Naudoti vietoj aliejaus ar kitų riebalų. Ypač tinka kepimui (išlaiko labai aukštą temperatūrą), košėms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Pradarius pakuotę, patariama laikyti šaldytuve. Naudojant švarų ir sausą šaukštą šiam sviestui kabinti, jis negenda ir ne šaldytuve.

~~~

Lydyto sviesto KHANUM taip pat galite įsigyti:


----------

Kodėl kepimui rinktis GHI, o ne įprastą aliejų?

Dauguma šeimininkių kepimui naudoja Rafinuotą aliejų neįsigilinusios ką tai reiškia.

Rafinuotas aliejus yra apdorotas cheminiu būdu. Apdirbimo metu yra išvalomi tirščiai, panaikinamas natūralus kvapas ir spalva, aliejus tampa skaidrus. Paprastai šiam aliejui gaminti pasirenkama ne itin kokybiška žaliava. Iš išorės šis aliejus atrodo gan patraukliai - skaidri spalva, jokių nuosėdų ar kvapo. Tačiau jame taip pat nelikę jokių vertingų mūsų organizmui medžiagų. Rafinavimo metu aliejus yra valomas keliais etapais: pirmiausia žaliava mirkoma tirpiklyje, kad išsiskirtų kuo daugiau aliejaus, vėliau tirpiklis šalinamas veikiant aukštai temperatūrai. Aliejų skaidrinant, balinant, dezodoruojant jame žūsta vitaminai, mineralai, esminės riebiosios rūgštys, baltymai, natūralūs pigmentai, o jų vietoje susidaro toksiški peroksidai, transriebiosios rūgštys, dažnai pridedama konservantų, dažiklių. 


Lankytojų komentarai (26)

 
Renata
Oj, oj labai skanus - naudoju visur ir i koses ir kepti ir siaip ant duonos uzsitepti. Vertas demesio. 2010-05-27 14:43
 
 
indre
gal zinote kur sita sviesta galima buti isigyti Anglijoje? 2011-02-09 11:51
 
 
EkoPirk
Sveiki. Nezinau, bet kadangi jis gaminamas UK, problemu neturetu buti. Pvz, Vokietijoje galima nusipirkti paprasciausiame supermarkete. Gal ir Anglijoje tas pats. 2011-02-09 12:08
 
 
vita
lydytas sviestas negenda,jo nereikia laikyti saldytuve,kuo toliau ,tuo daugiau gydomuju savybiu jis igauna. 2011-02-23 16:40
 
 
EkoPirk
Galiojimas ant ghee užrašytas pagrinde tam, kad to reikalauja instancijos tam tikros. O realybėje, kaip ir rašė Vita, jį galima laikyti kiek tik norite. Žinoma, jei kabinsite sausu ir švariu šaukštu. 2011-02-24 11:06
 
 
Rita
O jei laikant saldytuve, suges? 2011-02-28 09:51
 
 
EkoPirk
Dar tokio atvejo nebuvo:) 2011-02-28 12:00
 
 
iš www.Jogos Mityba.lt
Per amžius „ghee" buvo gerovės simbolis Indijoje. Tai - skystas auksas. Kas namuose turėdavo gausybę šio lydyto sviesto, buvo teigiama, kad tas yra visomis prasmėmis turtingas žmogus. Vedų kultūroje „ghee" vadinamas „maistu smegenims", tiek fizinės, tiek dvasinės energijos šaltinis. „Ghee" yra būtinas tiems, kurie turi tikslą gyvenime pažinti Vedų tradicijas ir mokymą. Sviestas „ghee" Vedų filosofijoje laikomas vaistu, galinčiu išgydyti ir fizines, ir dvasines ligas. Lydyto sviesto skonis sunkiai pakeičiamas net ir pačiais brangiausiais aliejais - jis savitas ir nepakartojamas. Daugelis jį apibūdintų kaip „saldų" ar "su riešutų prieskoniu". Verdant „ghee" namuose pasklinda nepakartojamas riešutų ir karamelės aromatas. Sviesto „ghee" nereikia laikyti šaldytuve. Jis puikiausiai išlieka šviežias kambario temperatūroje net pusę metų, ar dar ilgiau, o tinkamai laikomas - net iki 10 metų. Mūsų Lietuvos kaimuose šitaip buvo ruošiamas sviestas žiemai. Proceso esmė labai paprasta - 80-82% rieb. svieste yra 80-82% riebalų, 2-4% baltymų ir 14-18% vandens. Kaitinant sviestą, vanduo išgaruoja, baltymai sudega ir iškrenta ant indo dugno (dėl ko ant paprasto sviesto nerekomenduojama kepti- sudegę baltymai lieka maiste). Taip atsiskiria gintaro spalvos ir skaidrumo riebalas, ir sviestas išsivalo. „Ghee" verdamas iš sviesto, o sviestas yra esybė pieno, produkto, kurį gamta žmogui atiduoda su meile. Dėl šios priežasties Vedų filosofijoje sviestas „ghee" yra laikomas materializuota meilės energija, o taip pat ir vienu iš labiausiai satvinių produktų (Satva - harmonijos, ramybės ir meilės guna). Sviestas „ghee" yra lydomas tik šviesiu paros metu, taip jis įkūnija savyje subtiliąją Saulės energiją, vadinamą Ajurvedoje „Tejas". Vedų raštuose yra teigiama, kad jei sviesto lydymo metu yra meldžiamasi arba kalbamos mantros, jis įgyja stebuklingų galių... 2011-04-08 11:02
 
 
Lina
Mes jau pusė metų naudojame. Ir blynus miltinius kepame, ir kotletukus ir kt. Jokių dūmų, jokio baisaus kvapo dar nebuvo. Labai džiaugiamės atradę Ghee :) 2011-04-24 21:44
 
 
ieva
Ghi niekada neruksta ir nesmirdi. Taip turi specifini, siek tiek saldoka, kvapa, kuris gali vieniems patikti, o kitiems ne, taciau nieko panasaus i sintetinius priedus, gaiviklius ar kazka panasaus.
Ghi sviestas man yra tobulas atradimas. Neesu bandziusi Jusu parduodamo, taciau ta, kuri gaminu pati, galiu drasiai rekomenduoti visiems draugams. Beje, gaminant Ghi, iskart matosi, kuris sviestas geras, o kuris su priemaisom. Dabar esu tikra, kad parduotuveje parduodamas sviestas ne visada buna sviestas ir gamintojai kartais meluoja. Liudna, kad taip yra. Todel pati perku tik is patikimu ukininku.
Beje, net ir nusipirkus Ghi siulau ji palydyti ir matysite, ar tai geras daiktas. Jei prades garuoti, ant dugno ses juoduliai, tada jus apgavo :) 2011-08-25 22:48
 
 
ula
as labai megstu ta sviesta,tik verdu pati ir perku sveriama parduotuvej,bandziau namini,bet kartais jis blogesnis uz pirktini. 2011-12-02 15:41
 
 
Rasa
O jei vaikas alergiškas pienui ir jo produktams, tai ar GHI sviestas irgi sualergizuos? 2012-02-24 14:20
 
 
EkoPirk
Sveiki, Rasa. Atsakymas labai priklauso nuo to, kiek alergiškas jūsų vaikutis. Dažnai maži pieno baltymų (laktozės) kiekiai yra toleruotini. Įdomu tai, jog kuo pieno produktas riebesnis, tuo jame mažiau laktozės. Tarkim, puodelis pilno riebumo pieno turi apie 8 g baltymų, o 1 v.š. sviesto beturi tik 0,1 g. Tuo tarpu ghi (lydytas sviestas) praktiškai likusių baltymų neturi, lieka nebent pėdsakai, tūkstantosios gramo dalys. 2012-03-05 09:29
 
 
valerija
Man gydytoja parenkomendavo naudoti lydyta sviesta, tai iš straipsniu kaip ta sviesta pačiam pasigaminti perskaičiau ir iš pirktinio sviesto pasigaminau pati, begalo patiko, skonis , kvapas nuostabus, dabar tik toki sviesta naudosiu. 2012-03-23 22:25
 
 
Aura
Nuostabus atradimas... bandžiau pati pasigaminti ghee, bet nepavyko. Įsigijau ir negaliu atsidžiaugt. visas pagamintas keptas maistas daug skanesnis :) 2012-08-26 20:23
 
 
grazina
Nusipirkau lygiai tokį sviestą per ,,Kiaulę taupyklę" už 18 lt. Kartą bandžiau kepti-smarvė, lyg plastikas sviltų. Jokio suprantamo užrašo ant dėžutės, jolios galiojimo datos, gal pasenęs? 2012-09-19 13:31
 
 
EkoPirk
Sveiki, Gražina. Negalėjote pirkti mūsų sviesto ten, nes mes ten jo nepardavinėjame. Mūsų parduodamas sviestas visada ilgo galiojimo, kuris būna užrašytas ant pakuotės viršaus, po dangteliu, o atidarytas produktas maloniai kvepia. Matyt šis sviestas iš kitų šaltinių ir kai kurie iš jų parduoda šį sviestą su etyl butiratu. Mūsų sviesto sudėtyje tik sviesto riebalai ir vanduo. 2012-09-20 11:10
 
 
Liudmila
Sveiki,
turiu klausimą dėl sudėties. Rašote, kad Jūsų parduodame svieste GHI nėra etyl butyrato.
Pirkau Khanum Ghi sviestą RIMI parduotuvėje, ant jo Jūsų etiketė lietuvių kalba, Jūs - importuotojas, su visais rekvizitais ir t.t. priklijuotoje Jūsų etikėtėje parašyta, kad sudėtyje yra tik sviesto riebalai ir vanduo. BET, ant pačios skardinės anglų, vokiečių ir kt. kalbomis sudėtyje parašyta, kad ten yra ir ETHYLBUTYRAT'o 0,01%. Ant skardinės apačios - tas pats. Kaip suprantu, skirtumas yra didelis, nes pabrėžiate savo produkto aprašyme etilio butirato nebuvima kaip privalumą. Tai kyla klausimas, kaip yra iš tikrųjų - ar čia RIMI neatsakingai elgiasi, kad klijuoja Jūsų etiketes ant ne Jūsų platinamų produktų, ar Jūs netiksliai nurodote sudėtį? Skardinę tebeturiu, nes šiuo metu vis dar naudoju. Laukiu Jūsų komentaro,
Pagarbiai,
Liudmila P. 2012-11-02 19:21
 
 
EkoPirk
Liudmila,
Gamintojas gamina GHI ir su ethyl butyratu, ir be. Mes grieztai perkame tik BE Ethyl Butyrato, nes esu bandziusi su ir jo kvapas sintetinis astrus, ir net skonis su prieskoniu nenaturaliu. Tad as perku tik Be. Beje, GHI be Ethyl Butyrato yra brangesnis, nes anot gamintojo, jie ji gamina is geresnio sviesto.
Skardiniu nauju gamintojas neprigamino dar (per mazi musu kiekiai), tad pilsto i tas pacias ir klijuoja savo angliska lipduka nauja, kur uzrasyta sudetis naujai ir ten pamatysite, kad nera Ethyl Butyrato. Plius mes savo LT lipduka klijuojame. Kiekviena partija ragaujama ir atvyksta tik Be Ethyl Butyrato. RIMI, MAxima, Prisma prekiauja tik musu KHANUM GHI sviestu - tad galite drasiai pirkti. Yra viena firma dar vezanti KHANUM Ghi i LT ne tiesiai is gamintojo, o is UK didmenininko (prekiauja brangiau): jie turi ir su Ethyl Butyratu ir klaidina musu pirkejus. Ieskokite EKO PIRK produkto! Kokybe uztikriname, nes pati be jo negaliu gyventi ir nuolat vartoju:) 2012-11-04 15:46
 
 
Liudmila
Ačiu už atsakymą :) 2012-11-05 11:29
 
 
print
EkoPirk,
Prašau paaiškinti tada, kodėl JŪSŲ LIPDUKAS turi PANEIGTI gamintojo nurodytą sudėtį ???
O kas kur ir kokiom kainomis prekiauja tai čia vartotojo rūpestis ?

Prašau Jūsų nuomonės ir atviros. 2013-03-15 19:29
 
 
print
Pagal Jus, jei limonado gamintojas "neprigamino" limonado buteliu ir netučia išpilste pvz alu i juos ir velgi "netycia" pardave alu limonado butelyje pvz nepilnameciui....

Cia juk tik netycia ania ???
Paprasciausiai "neprigamino", ir "tad galite pirkti drasiai" ???
Na atsiprasau, bet man tai netinka.

Labai laukiu atsakymo ir, kad nenoreciau, kad si zinute butu istrinta ! 2013-03-15 19:33
 
 
EkoPirk
Sveiki, Print (gaila kad vardo nenurodote)
Nesupratau jusu klausimo? 2013-03-18 10:29
 
 
Evelina
Sveiki,
ar ghee svieste lieka pieno baltymų? ar galima jį valgyti maitinant kūdikį, kuris alergiškas pieno produktams, t.y. pieno baltymui? 2013-05-24 16:04
 
 
EkoPirk
Sveiki, Ghi svieste islieka pieno baltymai, nes kaitinant pasalinamas tik vanduo. 2013-05-27 15:54
 
 
ieva
tikrai labai skanus blynai ant Ghi issikepa. Ir dozuoti i keptuve,- ypac kai reikia nedaug riebaliuko, labai patogu. Zymiai lengviau nei kad laseli aliejaus pilti. 2013-08-30 17:34
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.