Ekol. Sezamų aliejus MERIDIAN

Ekologiškas nerafinuotas, pirmo spaudimo sezamų aliejus. Ekologiškos sezamo sėklos spaudžiamos šaltuoju būdu, norint natūraliai išgauti aliejų, kuris išlaiko ypatingą ir subtilų skonį. Labai švelnaus skonio ir itin naudingas mūsų organizmui.
Žiemos metu ypatingai tinka kūno odos drėkinimui. Atsikėlę išsitrinkite pašildytu aliejumi visą kūną (galite po karšta srove palaikyti talpą su aliejumi), smarkiau ratus sukite aplink sąnarius, po 0,5-1 val nusiprauskite po dušu. Vakare galima naudoti vietoj veido kremo bei nakčiai įtrinti į plaukų šaknis - puiki natūrali plaukų kaukė, nebereikės balzamų, jei dažnai tepsite (ryte išsiplaukite galvą). Sezamo aliejus šildantis, tad puikiai tinka šaltuoju metu. Labai tinka Vata tipo žmonėms. Kokoso aliejus šaldantis - idealus vasaros metu.
Gamintojas: MERIDIAN Foods Limited
Kilmės šalis: Daugiau nei viena šalis
Sudėtis: 100% ekologiškas sezamų aliejus (ekologiškai užauginta).
Sertifikatai:
SOIL Association Organic Standard
 
34.99 Lt 500 ml talpa
 

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Dėmesio! Aliejus yra šalto spaudimo, todėl gali turėti nedidelį kiekį baltų vaško nuosėdų, kurios nėra pilnai pašalinamos filtravimo proceso metu.

Didžiąją dalį (apie 75%) aliejaus sudėtyje sudaro polinesočiosios riebiosios rūgštys. Senovėje sezamas asocijavosi su nemirtingumu. Tai žinoma šiek tiek perdėta, bet sezamas iš tikrųjų turi daug vitaminų (ypač E), mineralinių medžiagų: cinko, kuris būtinas normaliam žmogaus organizmo funkcionavimui, taip pat fosforo, kalcio.  
Žinoma, kad kalcio yra pieno produktuose, bet mažai kas žino, kad 100 g sezamo sėklų  turi visą kalcio paros normą, kurios reikia žmogui po 30 metų. Kažin ar įmanoma į mitybos racioną įtraukti tiek gryno sezamo, bet tikrai įmanoma jį gauti iš produktų, kuriuose yra sezamo. Pavyzdžiui, tinka sezamo aliejus, nes jame išlieka visos naudingos medžiagos, kurios yra sezamo sėklose. Medicininiai tyrimai rodo, kad kasdien vartojant 1 valg. šaukštą sezamo aliejaus, organizme kalcio padaugėja 3 kartus.
Aliejuje yra mikroelementų (cinko, kalcio), vitaminų E, A, puikiai subalansuotų polinesočiųjų riebalų rūgščių (oleino ir nepakeičiamos linolo rūgšties, tokoferolio, baltymų ir natūralių antioksidantų (svarbiausias – sezamolis).

Naudojimas:

Maistui: Idealiai tiks salotų, šaltų patiekalų, makaronų, bei kitų karštų patiekalų gamyboje, kepimui bei troškinimui. Suteikia patiekalams specifinio Azijos virtuvės skonio.

Kosmetikoje aliejus naudojamas odai prižiūrėti ir gaivinti, bei plaukų priežiūrai. Tinkamas ajurvediniams masažams. Tinka nuo kraujotakos sutrikimų kenčiančiai ir sausai odai. Mažina saulės poveikį. Sezamo aliejus turi daug magnio – antistresinio elemento, kuris ramina, atpalaiduoja veido ir kūno raumenis. Taip pat idealus dažytiems ar chemijos pažeistiems plaukams. Sezamo aliejus plaukams suteikia blizgesio ir minkštumo, saugo juos nuo išsausėjimo. Saugo nuo saulės, jūros ir chloruoto vandens poveikio.

Ajurvedoje sezamo aliejus naudojamas plačiai dėl savo unikalių savybių. Ištepus sezamo aliejumi visą kūną, jis įsiskverbia giliau ir "išneša", pašalina iš organizmo susikaupusius nešvarumus ir toksinus. Rekomenduojama kasdien (ypač šaltuoju metų periodu, nes sezamo aliejus turi šildančių savybių) prieš dušą įtrinti ryte savo kūną sezamų aliejumi ir po pusvalandžio/valandos nuplauti, nenaudojant muilo.

Rekomenduojama (ypač šaltuoju metų periodu) kas dieną po dušo įlašinti į nosį ir į ausis po vieną ar du lašus sezamo aliejaus, kad sudrėkintumėte nosies ir ausies gleivinę. Aliejus neleidžia skverbtis bakterijoms ir alergenams, šildo ir apsaugo nuo šalčio ir vėjo.

Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Atidarius geriausia sunaudoti per 8 savaites. Bet koks atsiradęs drumstumas yra natūralus žemoje temperatūroje.

Lankytojų komentarai (1)

 
turiu
labai geras dalikas :)
isigeria labai greitai.ir ramina oda gerai. 2011-02-26 12:39
 

Naujas komentaras

Vardas
El. paštas
Nurodykite, jei norite gauti naujus šios temos komentarus el. paštu.
Tekstas
Apsaugos kodas