Ekol. Sezamų aliejus CLEARSPRING

Ekologiškas nerafinuotas, šalto pirmo spaudimo sezamų aliejus. Labai švelnaus skonio ir itin naudingas mūsų organizmui.
Gamintojas: Clearspring Ltd.
Kilmės šalis: Daugiau nei viena šalis
Sudėtis: 100% ekologiškas sezamų aliejus.
Sertifikatai:
SOIL Association Organic Standard
 
31.09 Lt 500 ml talpa
laikinai nėra
 

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Didžiąją dalį (apie 75%) aliejaus sudėtyje sudaro polinesočiosios riebiosios rūgštys. Senovėje sezamas asocijavosi su nemirtingumu. Tai žinoma šiek tiek perdėta, bet sezamas iš tikrųjų turi daug vitaminų (ypač E), mineralinių medžiagų: cinko, kuris būtinas normaliam žmogaus organizmo funkcionavimui, taip pat fosforo, kalcio.  
Žinoma, kad kalcio yra pieno produktuose, bet mažai kas žino, kad 100 g sezamo sėklų  turi visą kalcio paros normą, kurios reikia žmogui po 30 metų. Kažin ar įmanoma į mitybos racioną įtraukti tiek gryno sezamo, bet tikrai įmanoma jį gauti iš produktų, kuriuose yra sezamo. Pavyzdžiui, tinka sezamo aliejus, nes jame išlieka visos naudingos medžiagos, kurios yra sezamo sėklose. Medicininiai tyrimai rodo, kad kasdien vartojant 1 valg. šaukštą sezamo aliejaus, organizme kalcio padaugėja 3 kartus.
Aliejuje yra mikroelementų (cinko, kalcio), vitaminų E, A, puikiai subalansuotų polinesočiųjų riebalų rūgščių (oleino ir nepakeičiamos linolo rūgšties, tokoferolio, baltymų ir natūralių antioksidantų (svarbiausias – sezamolis).

Naudojimas:

Maistui: Idealiai tiks salotų, šaltų patiekalų, makaronų, bei kitų karštų patiekalų gamyboje, kepimui bei troškinimui. Suteikia patiekalams specifinio Azijos virtuvės skonio.

Kosmetikoje aliejus naudojamas odai prižiūrėti ir gaivinti, bei plaukų priežiūrai. Tinkamas ajurvediniams masažams. Tinka nuo kraujotakos sutrikimų kenčiančiai ir sausai odai. Mažina saulės poveikį. Sezamo aliejus turi daug magnio – antistresinio elemento, kuris ramina, atpalaiduoja veido ir kūno raumenis. Taip pat idealus dažytiems ar chemijos pažeistiems plaukams. Sezamo aliejus plaukams suteikia blizgesio ir minkštumo, saugo juos nuo išsausėjimo. Saugo nuo saulės, jūros ir chloruoto vandens poveikio.

Ajurvedoje sezamo aliejus naudojamas plačiai dėl savo unikalių savybių. Ištepus sezamo aliejumi visą kūną, jis įsiskverbia giliau ir "išneša", pašalina iš organizmo susikaupusius nešvarumus ir toksinus. Rekomenduojama kasdien (ypač šaltuoju metų periodu, nes sezamo aliejus turi šildančių savybių) prieš dušą įtrinti ryte savo kūną sezamų aliejumi ir po pusvalandžio/valandos nuplauti, nenaudojant muilo.

Rekomenduojama (ypač šaltuoju metų periodu) kas dieną po dušo įlašinti į nosį ir į ausis po vieną ar du lašus sezamo aliejaus, kad sudrėkintumėte nosies ir ausies gleivinę. Aliejus neleidžia skverbtis bakterijoms ir alergenams, šildo ir apsaugo nuo šalčio ir vėjo.

Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Atidarius geriausia sunaudoti per 8 savaites. Bet koks atsiradęs drumstumas yra natūralus žemoje temperatūroje.

Clearspring aliejai - ŠALTAI SPAUSTI iš EKOLOGIŠKAI išaugintų žaliavų, be pridėtinių kvapiklių ar dažiklių, spaudžiami išsaugant maistinę vertę. Juose gausu omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių, kurios yra gyvybiškai būtinos žmogaus organizmui, nes dalyvauja daugybėje organizmo funkcijų: virškinimo, kraujotakos, reprodukcijos, nervų ir smegenų. Aliejuose yra Vitamino E ir kitų antioksidantų. Clearspring aliejai yra laikomi aukščiausios kokybės aliejais, atitinkantys aukštus sveikos mitybos ir skonio standartus.

Lankytojų komentarai (1)

 
emma
fantastinis aliejus kosmetikai,plaunu kuna su juo,nes visi muilai ir plovikliai yra nuodai,taip pat salotom kai kada labai specifinis kvapas,o kepimui tik grapseads oil t.y vynuogiu seklu ir kokosas,kuris nekeicia savo sudieties net aukstoje temperaturoje.eidama i lauka nuo saules i9rgi tepu kokosa:)
sekmes 2010-08-03 01:12
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.