Juodųjų sezamų aliejus AMRITA, 500 ml

2 Naujiena

Šalto spaudimo juodųjų sezamų aliejus. Tai vienas populiariausių ajurvedinių aliejų, naudojamas kūno masažui gerose Ajurvedinėse klinikose. Taip pat Indijoje labai plačiai naudojamas maistui: salotoms bei kepimui. Žiemą rekomenduojamas visiems žmonėms, nepriklausomai nuo konstitucijos. Turi nemažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių, naudingų organizmui, todėl labai tinka maisto gaminimui.

Gamintojas: AMRITA - UAB EKO PIRK
Kilmės šalis: Indija
Sudedamosios dalys: 100% natūralus šalto spaudimo juodųjų sezamų aliejus
500 ml Kodas: A-SEZAL-500 19,98 € už 1 l
9,99 €
Tinka vartoti iki: 2018-12-31

Matėte pigiau? Informuokite mus

Papildoma informacija

Juodųjų sezamų aliejus kosmetikoje

Tai vienas populiariausių ajurvedinių aliejų, naudojamas kūno masažui gerose Ajurvedinėse klinikose. Tinka „Vata“ tipo žmonėms, padeda pašalinti „Vata“ disbalansą. Žiemą rekomenduojamas visiems žmonėms, nepriklausomai nuo konstitucijos.

Ajurveda rekomenduoja kiekvieną rytą pašildytu juodųjų sezamų aliejumi išmasažuoti visą kūną. Palaikyti jį kol išgersite šilto vandens bei padarysite jogos asanas ar kitą jūsų mėgiamą mankštelę ir nusiplauti duše. Ajurveda teigia, jog pašidytas sezamų aliejus surenka toksinus, kurie nusiprausus pašalinami.

Rekomenduojama įsitrinti sąnarius prieš kiekvieną aktyvią fizinę veiklą (bėgiojimą, tenisą). Kaip teigia Ajurvedos gydytojas Dr. Sundar Raman, tai ypatinga pagalba jūsų sąnariams, tad šių rekomendacijų reikia laikytis nuolat.

Minkština sausą, sudirgusią odą, maitina, drėkina ir apsaugo nuo ankstyvo odos senėjimo. Suteikia odai tvirtumą ir elastingumą. Naudojamas strijų prevencijai. Rekomenduojama odai aplink akis. Seazamų aliejus puoselėja ne tik odą, bet ir plaukus. Naudojamas galvos masažams, plaukų kaukėms. Tinka sausai, pleiskanotai galvos odai.

Sezamų aliejus gali būti maišomas su kitais baziniais aliejais arba naudojamas atskirai. Plačiai naudojamas kaip pagrindas aliejų mišinių gamybai įvairiems Rytų ir Vakarų masažams.

Sezamų aliejus maisto gaminimui

Sezamų aliejus turtingas amino rūgščių ir mikroelementų. Sezamų aliejus pasižymi švelniu skoniu ir kvapu. Patiekalams suteikia ypatingo Azijos virtuvės skonio. Turi nemažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių, naudingų organizmui, todėl labai tinka maisto gaminimui. Puikiai tinka salotų, makaronų ruošimui, kepimui ir troškinimui. Galima naudoti aukštose temperatūrose.

Lankytojų komentarai (2)

 
Jurate
Laba diena. Nelabai supratau ar sis aliejus tinkamas ir maistui, ar jis tik kosmetinis? Aciu. 2017-11-03 15:46
 
 
EKO PIRK
Sveiki, Jūrate,

Nors šis aliejus parduodamas kaip kosmetinis, tinka ir maistui, kadangi yra šalto spaudimo, nerafinuotas, be jokių priemaišų ar priedų. 2017-11-06 11:05
 

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. Užsiregistruokite arba prisijunkite.